Virkningen ...

Sideindex:

Klik herunder på: 

Virkningen af en falsk anklage

Et eksempel på, hvad en falsk anklage kan føre med sig:

Politiken søndag den 24. juni 2007   side 6 

(Indholdet af artiklen som det stod i Politiken:)

Elever løj i pædofili‑anklage mod lærer

Drenge fra 6. klasse satte rygter i gang om, at idrætslærer havde taget nøgenfotos og hevet håndklæderne af dem i baderummet. Det er bagsiden af opmærksomheden om pædofili, siger psykolog. 

 I en idrætstime bad læreren elever fra 6. klasserne på Aalykkeskolen i Kolding om at løbe en tur rundt om stadion som opvarmning. Det gad seks af drengene ikke. I stedet brugte de deres energi på at se sig sure på den unge, mandlige idrætslærer. Inden dagen var gået, havde de sat et helt løgnagtigt rygte i gang om, at læreren havde fotograferet en nøgen dreng i omklædnings­rummet. Og han havde også trukket håndklædet af drengene, da de kom ud fra badet.

Rygterne cirkulerede mellem børnene på sms og på mail i flere dage, indtil skolens viceinspektør ved et tilfælde hørte om beskyldningerne. Eleverne har siden indrømmet, at historierne var pure opspind. De seks drenge har været bortvist fra skolen siden i tirsdags, men kom­mer i skole igen i morgen.

Det er væsentlig sværere for læreren, der har fået psykologisk krise­hjælp. Han har dog valgt at passe sit job efter få dages sygemelding. 

"Det er en dybt tragisk situation  –  ikke mindst for læreren." Der vil altid klæbe noget til en lærer efter sådan en episode, også selv om alle beskyldninger er trukket tilbage«, siger Freddie Strøm, skoleinspektør på Aalykkeskolen.

Han har overvejet at få flyttet drengene til en anden skole, men har valgt at lade dem blive, »fordi de ikke har haft overblik over, hvilke konsekvenser deres løgne har haft«.

Selv om beskyldninger om pædofili ikke er hverdagskost i skolerne, har der de senere år været flere tilsvarende situationer landet over. 

Tekstboks:  
»Der hænger altid noget ved den lærer, selv om det viser sig at være en fuldstændig grundløs anklage eller rygte. Vi har set flere eksempler på, at det har knækket læreren. De er aldrig kommet i gang igen som undervisere«, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Både lærerformanden og skoleinspektør Freddie Strøm erkender, at det er umuligt at beskytte lærerne imod disse anklager. Så skoleeleverne har altså et effektivt våben mod upopulære lærere. Det er bagsiden af medaljen af al den opmærksomhed, som risikoen for pædofile overgreb, mener Red Barnets psykolog, Kuno Sørensen: »Børnene har fundet ud af at udnytte opmærksomheden negativt. Det er et meget stærkt middel at tage i brug, fordi læreren vil blive stemplet socialt«.

Kuno Sørensen vurderer, at det er meget svært for en lærer at vende tilbage efter grundløse anklager. Det vil kræve, at vedkommende er yderst vellidt og respekteret hos forældrene, for seksuelle overgreb sætter mange voldsomme følelser i gang hos dem. Og selv om beskyldningerne bliver tilbagevist, så vil forældrene altid sidde tilbage med tvivlen i sig, om der nu er et lille gran af sandhed i anklagen. 

Kuno Sørensen opfordrer til at gå videre med alle beskyldninger, også selv om det kan bringe nogle yderst vanskelige situationer med sig, hvis det viser sig at være en falsk anklage:  

»Det er en risiko, men risikoen for falske anklager skal vejes op mod at tie stille om overgreb mod børn«.

--------------------------------------------------------------------------

Uddrag fra DR Nyheder på internettet  den 20. juli 2007:

 “Den 23-årig kvinde, som lørdag anmeldte, at hun var blevet voldtaget i en varevogn i Nordsjælland, har erkendt, at anmeldelsen var falsk.” 

Og senere I artiklen 

"Politiet undrede sig over flere usammenhængende forhold i sagen. Efter en nærmere afhøring brød kvinden så sammen og tilstod.”

-------------------------------------------------------------------

Den falske anklage mod Leif, hvordan den blev skruet sammen og konklusion - i en kort version, -  klik på: Dommen

Hele sagsbehandlingen i detaljer: oversigt  

Første side   eller  tilbage til "Thank you and Goodbye"

 

    Oplevelsen

Forsiden

   Kendskab

En amerikaner i huset

    Succes

Da Danielle var her

    Chok

Anklagen

   Goodbye

Sparket

  Virkningen

Denne side

 

 

Vor første kontakt med DIS var mødet med en DIS studerende i Athen.

Hun var blevet fanget i en situation, ingen fra DIS havde advaret hende om.

 

 

 

 

 

 

Læreren havde en kompetent skole- inspektør og en lærerformand at støtte sig til - vi havde ingen at støtte os til i vores sag!

 

Vores sag blev aldrig afklaret i DIS' "interne retssystem" - det var ikke i DIS' interesse at afklare den, og DIS lod den derfor bare hænge.

Det var en bedre ide at DIS lod politiet efterforske overgreb end at DIS' gjorde det med deres  "interne retssystem"

 

Kommentarer?

Send en e-mail: family@dishostfamily.dk

Sidst opdateret 2014-09-26